Incendiu Biserica Poiana Stampei  (3)

Incendiu la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil” din localitatea Poiana Stampei

Update: Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalaţia de alimentare a unui calorifer electric, lăsat sub tensiune.


Pompierii militari suceveni de la subunităţile din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa au intervenit cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui
Incendiu Biserica Poiana Stampei  (2)incendiu izbucnit în comuna Poiana Stampei, la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil”. La locul intervenţiei s-a deplasat şi Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperişului bisericii (construcţie din lemn, executată între anii 1883 şi 1885) şi în interiorul acesteia, în zona altarului şi al catapetesmei, existând pericolul de propagare la construcţiile din imediata apropiere.

Acoperişul a ars în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi. Flăcările au mai distrus bunuri din interior şi catapeteasma bisericii. Pereţii construcţiei şi izolaţia din polistiren au fost, de asemenea, afectate de flăcări.

Pompierii militari au localizat flăcările şi, împreună cu cetăţeni voluntari, au evacuat o parte din bunurile din biserică (strane, prapuri, diferite obiecte bisericeşti, icoane şi altele).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

 

 

About Ionel Curcan

Check Also

DSC_0163

Ziua Pompierilor din Romania

13 Septembrie – Ziua Pompierilor din Romania (13.09.2014) Pompierii Romani aniverseaza astazi 166 de ani …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *