Home / Interviu / Alaturi de locuitorii din comuna

Alaturi de locuitorii din comuna

Am fost plăcut surprins aflând despre iniţiativa unui grup de inimoşi intelectuali care au dorinţa de a tipări un ziar local pentru comuna Fîntînele. Nu trebuie ca eu să menţionez ce mare importanţă o are, mai ales în zilele noastre, corecta informare scrisă. După cum se ştie, un om informat este un om puternic.
Multitudinea de evenimente sociale, economice, politice, culturale, administrative, ce se produc periodic la nivel local şi judeţean, dar nu numai, merită să fie aduse la cunoştinţă, cu profesionalism şi obiectivitate, tuturor cetăţenilor, locuitori ai unei zone.
Ca parlamentar, ales în colegiul nr. 3 Suceava, din care face parte şi comuna Fîntînele, salut această iniţiativă, vă doresc succes şi vă asigur că voi fi mereu alături de dumneavoastră şi de toţi ceilalţi locuitori.
Pentru început, doresc să vă aduc la cunoştinţă doar câteva din principalele mele iniţiative legislative, ca
senator. Ca membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, în proiectul ce va fi supus dezbaterii publice, se află şi patru dintre amendamentele mele. Acestea se referă la garantarea egalităţii reprezentanţilor părţilor în proces, garantarea dreptului la viaţă intimă, garantarea secretului corespondenţei şi eliminarea traseismului politic.
Un alt proiect de lege important, iniţiat şi susţinut de mine, este cel referitor la parcurile industriale din România, proiect ce a trecut de cele două Camere ale Parlamentului, a fost promulgat de preşedintele României, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial. Noua lege va avea ca efect crearea de noi locuri de muncă, sens în care voi
susţine înfiinţarea de cel puţin două parcuri industriale în Suceava, unul în municipiul Suceava, iar celălalt în municipiul Fălticeni.
Important, mai este de arătat, că, în calitate de senator, am avut interpelări pediverse teme, dar şi mai numeroase întrebări, adresate membrilor guvernului pentru clarificarea unor probleme cum ar fi continuarea investiţiilor din şcoli, asigurarea transportului pentru profesorii şi elevii navetişti, terminarea investiţiei de la spitalul municipal Fălticeni, asigurarea de fonduri pentru îmbunătăţirea infrastructurii,Mcanalizare şi alimentare cu apă potabilă. Nu în ultimul rând trebuie să amintesc că, în această perioadă, am avutîntâlniri cu populaţia din localităţile colegiului în care sunt senator şi, săptămânal, la cele două cabinete senatoriale din Suceava şi Fălticeni, am ţinut audienţe pentru a încerca să rezolv problemele semnalate de către primari sau de către cetăţeni. Rămân în continuare deschis oricărei colaborări şi iniţiative ce sunt în folosul tuturor cetăţenilor.

About cronicasatului

Check Also

Grupul Vocal „Dor de la Humor”, prof. coordonator Maria Macovei

Târgul de Paște din Suceava

  În Duminica Floriilor, 28 aprilie a.c., pe esplanada Casei de Cultură Suceava, cu începere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *