Home / Sport / C.S. Botosani si-a premiat cei mai buni sportivi

C.S. Botosani si-a premiat cei mai buni sportivi

Clubul Sportiv Botoşani, a premiat sportivii care au avut cele mai bune performanţe în 2013.
Titlul de sportivul anului 2013 l-a obţinut Loredana Toma, fiind urmată de Bianca Molie şi Sorina Hulpan.
Loredana (18 ani) este originară din Ibăneşti, fiind una din tinerele halterofile ale Clubului Sportiv Botoşani care a impresionat şi a confirmat de-a lungul evoluţiei sale aşteptările şi încrederea celor care o îndrumă şi o susţin.
sportivi anuluiÎn 2007, Loredana a avut prima întâlnire cu sala de antrenamente când, în urma unei selecţii efectuate de antrenorul Constantin Urdaş la Şcoala din Ibăneşti, a fost cooptată la CS Botoşani. De atunci, sportiva a intrat pe drumul glorios al marilor campioni, cucerind multe medalii de aur.

,,Loredana este un model puternic de ambiţie, perseverenţă, sacrificiu şi de muncă intensă. Este o sursă de inspiraţie pentru tânăra generaţie. Întreaga comună o susţine şi îşi exprimă aprecierea faţă de efortul permanent depus pentru a duce România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a mai precizat domnul primar ing. Romică Magopeţ.

Pe 9 mai 2013, Jurnalul Naţional o declara “Omul Zilei” pe halterofila Mădălina Bianca Molie, „pentru această superbă performanţă concretizată cu trei medalii (una de aur şi două de argint)” la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori de la Lima (Peru), în limitele categoriei 63 kg.
Sorina Hulpan, vicecampioană mondială la haltere, a câştigat trei medalii de aur la categoria +69, din cadrul Campionatului Naţional de Haltere – juniori II.

sportivi botosani

Cele trei sportive activează în cadrul secţiei de haltere a C.S Botoşani, secţia care a avut cei mai mulţi sportivi premiaţi, 14 dintr-un total de 16 premii acordate.

Sportivii clubului au obţinut 44 de medalii la concursuri internaţionale, respectiv 14 aug, 19 argint şi 11 bronz.
La campionatele naţionale au fost premiaţi cu 158 de medalii, 74 aur, 50 argint şi 34 bronz. La aceste performanţe se mai adaugă 49 de premii la cupe ale României, 23 locuri I, 20 locuri II şi 6 locuri III.
La festivitatea de premiere au participat directorul clubului Mia Rotaru, prefectul Costică Macaleţi, senatorul Doina Federovici, directorul Direcţiei Judeţene de Sport Radu Humelnicu, viceprimarul Cosmin Andrei şi directorul Conrec, Mihai Vrăjitoru.
Directorul CS Botoşani a acordat, în numele clubului, premii, în bani, în valoare totală de 10.000 de lei, iar Primăria a oferit cadouri în valoare de 3000 de lei.

Vezi aici primele 5 locuri ocupate de sportivi : 1. Loredana Toma (haltere) 2. Bianca Molie (haltere) 3. Sorina Hulpan (haltere) 4. Loredana Heghiş (haltere) 5. Florin Bejinariu (haltere)

“Ştiu că performanţele multora dintre dumneavoastră au ridicat drapelul României deasupra altor drapele naţionale la competiţii internaţionale, europene, balcanice şi vreau şi eu să mulţumesc sportivilor şi antrenorilor dar şi familiilor dumneavoastră pentru eforturile făcute cu perseverenţă, pentru ca noi, botoşănenii să avem motive în plus de bucurie şi onoare”, a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

About cronicasatului

Check Also

BRAZILIA VS ROMAN

Iubitorii “sportului rege” din Roman îşi vor dubla în perioada 3-6 iulie porţia de adrenalină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *