Home / Agricultura / Comisia Europeana, misiuni veterinare la Suceava

Comisia Europeana, misiuni veterinare la Suceava

În luna septembrie, Comisia Europeanã a avut douã misiuni în județul Suceava, potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava. Prima misiune de audit a evaluat modul în care sunt organizate controalele oficiale referitoare la siguranța alimentelor de origine animalã.

La nivel național, aceasta s-a derulat în intervalul 17-27 septembrie, evaluate fiind, în mod special, mãsurile tranzitorii pentru procesarea laptelui conform în anumite unitãți de procesare. Astfel, au fost programate vizite la societatea comercialã de prelucrare a laptelui „Rarãul” Câmpulung Moldovenesc, precum și la o fermã și un centru de colectare din județ. Cea de a doua misiune a urmãrit modul de implementare a Programului de monitorizare și control al pestei porcine clasice. La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, au fost purtate discuții pe aceastã linie, dupã care a fost controlatã activitatea Laboratorului județean zonal.

(I.H.)

About cronicasatului

Check Also

NOI NORME DE CONCESIONARE A PAJIŞTELOR

Ministerul Agriculturii are obligaţia de a centraliza anual suprafeţele din categoria de folosinţă pajiști permanenete prin intermediul registrului agricol …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *