Home / Actualitate / Copiii de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani au avut o ,,Săptămână Altfel” plină de zâmbete

Copiii de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani au avut o ,,Săptămână Altfel” plină de zâmbete

„Săptămână Altfel”( 18- 22 decembrie 2023) a fost plină de experiențe noi care au îmbogățit mintea și sufletul copiilor de clasa a II-a B Step by step, de la la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani.

Coordonați de doamnele profesor pentru învățământ primar, Simion Daniela și Pîrvu Cornelia, elevii au avut parte de activități memorabile în această săptămână. Împreună au reușit să înțeleagă că bunătatea, respectul pentru tradițiile și obiceiurile moștenite de la strămoși, descifrarea adevăratei semnificații a Crăciunului, dărnicia, toleranța și sprijinul pentru semeni îi pot ajuta să descopere lumina din sufletele lor.

Activitățile din „Săptămâna Altfel” au fost următoarele:

* „Crăciunul pe înțelesul copiilor” – proiect în parteneriat cu Biserica „Sfântul Spiridon” Botoșani (preot paroh Pavel Vitel)

Activitatea s-a desfășurat în biserică, unde copiii, bunicii și părinții prezenți l-au ascultat cu mult interes pe părintele Pavel Vitel, care, cu glasul lui blând și pe înțelesul celor mici, a spus „povestea” minunilor petrecute la nașterea lui Iisus Hristos.

A urmat o discuție între copii, preot, învățătoare, bunicii și părinții copiilor despre obiceiurile și activitățile care erau în trecut, în preajma sărbătorilor de iarnă. Apoi, micii școlari i-au bucurat pe adulți, cântând colinde românești și rostind versuri despre sărbătoarea Crăciunului.

* „Bucuria sărbătorilor de iarnă” – activitate în parteneriat cu Muzeul de Etnografie (director, prof. Laura Tocariu)

Elevii clasei a II-a B Step by Step au petrecut câteva ore într-un ambient potrivit pentru învățare. Scopul acestei activități a fost  cunoașterea costumului popular românesc și a tradițiilor de iarnă ale românilor. După vizitarea muzeului și minunata lecție oferită de dna Laura Tocariu, copiii au participat la un atelier de pictat pe linguri de lemn.

* Pentru „Târgul de Crăciun” organizat de Grădinița Liceului Pedagogic, copiii au confecționat cu mult drag coronițe de Crăciun și brățări personalizate.

 

* „Carnavalul copiilor” le-a oferit prilejul celor mici să se costumeze în personajele preferate și, de asemenea, să ofere daruri colegilor lor.

 

Pe această cale, doamnele învățătoare doresc să mulțumească părinților, bunicilor și partenerilor de la Biserica „Sfântul Spiridon”, Muzeul de Etnografie și Grădinița Liceului Pedagogic Botoșani pentru susținere și frumoasa colaborare!

Atașat mai jos, veți regăsi un colaj cu filmări de la toate aceste activități din ,,Săptămâna Altfel”.

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

 

About Emanuel Corduneanu

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *