Home / Actualitate / De ce vă pleacă angajații ?

De ce vă pleacă angajații ?

Angajații nu părăsesc companii, ci își părăsesc superiorii.

Compania e doar o entitate fiscală . Succesul ei este dat de oamenii care o conduc.

Dacă mentalitatea celor de la conducere este una sănătoasă , compania are toate sansele să ajungă în top. Ca lider trebuie să înțelegi că nu ai cum să ai succes de unul singur, iar dacă oamenii din subordinea ta nu se simt apreciați, te vor părăsi fără regrete pentru un loc de muncă unde aud măcar un „bravo, Alex!”.

Expresia „ca tine mai asteapta 100 la poarta” e cea mai auzită atunci când angajatul, dupa câțiva ani de eforturi, îndrăznește să solicite o renegociere salarială. Dar te-ai gandit tu, patroane, ce implică angajarea unui incepator? Iti place să fii Manole? Fii! Numai că în ziua de astăzi e foarte greu să mai găsești o Ana de zidit. Pentru ca Ana a evoluat, nu mai merge să o amăgești cu o pungă de sticksuri. Așadar e posibil să realizezi că nepăsare ta cu privire la nemulțumirile sau dorința de mai bine a unuia dintre angajați să îți aducă mai multe deservicii decât avantaje. Învață că a investi în oamenii care te ajută să îți ridici afacerea înseamnă a-i ține aproape. Nu te baza niciodată pe faptul că vor sta de foame, că și câinele rupe lanțul daca e bătut. Investiția în oamenii tăi începe cu ascultarea activă. Nu îi privi condescendent și plictisit atunci când vin să îți comunice ce ar dori. Încearcă pentru cateva momente să te pui în locul lor și arată-le că ești OM, nu șef. Încurajează-i măcar verbal atunci când au rezultate, chiar dacă nu sunt dintre cele de top. Imaginează-ți evoluția angajatului tău precum un film alcătuit din frameuri. Tu ești fotograful. Tu apeși pe buton.

Surprinde și complimentează fiecare fragment pe care îl consideri bun în alcătuirea unei scene. Nici nu ai idee cât de mult contează să apreciezi efortul unui om și să îl faci să simtă asta, fără teama că și-o va lua în cap. Pentru că daca se întâmplă așa, tu nu ai pierdut nimic. Nu ai ce să iți reproșezi. E despre el, angajatul tău ingrat, care nu a apreciat ajutorul și suportul tau.

În viață învățăm multe, dar uităm că cel mai important este să fim OAMENI!

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

 

 

 

About Emanuel Corduneanu

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *