Home / Reportaj / Doliu in lumea jurnalistilor

Doliu in lumea jurnalistilor

Astăzi, 14 aprilie, jurnaliștii sunt în doliu. A plecat dintre noi, marele gazetar, omul care iubea necondiționat și care trăia pentru a scrie. Jurnalistul Mugur Geu, în vârstă de 45 de ani, redactor principal la cotidianul Crai Nou, a murit, luni dimineața, în secția de reanimare a Spitalului Județean de Urgențe Suceava.

Despărțirea de jurnaliștii pe care îi iubim sunt doar o parte a adevărului vieții, un adevăr aplicat, similar cu logica iubirii care ar fi fructuoasă dacă nu ar pleca într-o zi din infinit în veșnicie. Tristețe, durere, suferință… viața pentru el a fost: ”mișcare de rezistență”, pur și simplu nu a mai avut răbdare. În luna martie, Mugur Geu a scris un articol ”Viața m-a cam nedreptățit, dar niciodată nu m-a doborât”. Să fi fost un semn oare? A fost un om modest, puternic, hotărât, unic, corect, generos și implicat… un caracter model. Familia, prietenii și toți cei care l-au cunoscut îl plâng pe regretatul jurnalist. În câteva rânduri reușea să schimbe oamenii. Îmbina lumea reală cu cea abstractă. Moartea lui Mugur Geu este o pierdere, atât ca jurnalist cât și ca om. Drumul vieții s-a terminat prea devreme pentru el. Au rămas în urma lui, mii de rânduri, gânduri pe care le putem reciti ori de câte ori ne vom aminti de el, un om cu suflet mare, un om care ieri scria un reportaj cu zâmbetul pe buze, care privea viața cu optimism și trăia fiecare clipă ca și cum era ultima… el, Mugur Geu.Mugur Geu

Pasiunea pentru ziaristică are rădăcini vechi, undeva după anii ’90. Deși a ajuns în vârful aisbergului, care pentru, jurnaliști, înseamnă cel mai mare nivel, Mugur Geu continua să își respecte ”contractul” încheiat cu cititorii. Mugur Geu era o bucățică din fiecare dintre noi. El, marele jurnalist, nu trecea prin viață cu ”fanfara militară”. El era pur și simplu sufletul din ”banca a patra de la geam”. Seriozitate, demnitate şi candoare. Era uluitor în felul lui extrem de serios în a-şi trăi existenţa.

Din nefericire, nu noi ne alegem cursul vieții și nici nu decidem când este momentul să plecăm, pur și simplu sfârșitul vine când noi ne simțim cel mai bine pregătiți pentru a trăi. Din păcate, Mugur Geu nu a putut lupta cu boala care l-a străpuns. Niciodată, dar niciodată, nu va lipsi spiritul marelui gazetar, ci numai prezența lui corporală. S-a stins filamentul unui lampadar al rampei, dar totodată se aprinde un soare în eternitate. Și-a înțeles profetic viața, și-a urmat posibila cale, până în ultima clipă. A trăit profund viața, fără să-i ocolească adevărul sau să-i întoarcă fețele. A consumat-o, a devorat-o. Cum ar fi știut totul despre viață, dacă nu ar fi consumat-o? A trăit o viață de parcă nu ar mai fi existat după fiecare zi un mâine. A lăsat un gol pe care nu îl poate umple nimic.

A scris reportaje, interviuri, articole valoroase pentru ziarul ”Cronica Satului”. El a pus bazele acestui ziar.
Din păcate, a plecat absorbit în eternitate, inegalabil. Dumnezeu să te ierte, Domnule ziarist!

Sabina TIPA

About cronicasatului

Check Also

„FLORI DE MUNTE” LA TAŞCA

Comuna în sărbătoare şi bilanţ De peste 20 de ani, comuna Taşca îşi serbează locuitorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *