Home / Localitati / Neamt / FANTANA CARE A INGHITIT-O…

FANTANA CARE A INGHITIT-O…

Întrebări fără răspuns, de la anchetatorii și fami­lia unei femei, dată dispă­rută, și găsită după 2 luni, într-o fântână de pe mar­ginea drumului. Ana Ignat, o femeie de 49 de ani, din localitatea Negreşti, comu­na Bîra, şi-a găsit sfârşitul într-o fântână de pe margi­nea drumului. Cazul a şocat întreaga comunitate şi are multe necunoscute.

Femeia nu era cunoscu­tă cu probleme psihice. Nu mai convieţuia cu soţul de aproape un an. De atunci, bărbatul s-a mutat în casa fratelui, aflată la câţiva me­tri distanţă de cea a Anei, dar nu a pierdut legătura cu băiatul, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Anto­nie Mureşianu” din localita­tea Bîra.

Femeia îşi creştea băia­tul din ajutorul social, dar avea grijă şi de nepoţica de la fata ei. „Nu ştie nimeni ce s-a întâmplat, dar este exclus ca despărţirea de soţ să fie motivul pentru care s-a aruncat în fântână”, a spus Constantin Ciobanu, viceprimarul comunei Bîra.

Femeia a fost dată dispă­rută, în urmă cu două luni, pe 25 martie. Poliţiştii au periat toată zona, dar şi co­munele vecine, în căutarea femeii, fără a găsi un indi­ciu care să conducă la găsi­rea acesteia. Femeia a fost căutată şi prin fântâni, dar faptul că cea în care a fost găsită moartă, era acoperi­tă cu crengi a indus în eroa­re salvatorii. Vineri, 23 mai, un localnic care a trecut prin zonă a simţit un miros greu, venind din adâncurile fântânii cu pricina. „Fântâ­na a aparţinut fostului CAP din localitatea Negreşti. Nu era folosită de localnici pentru băut, ci numai pen­tru udatul în grădini, pe timp de vară, pentru că era singura fântână din comună care nu seca în perioada se­cetei. Săteanul care a des­coperit cadavrul, a crezut, iniţial, că în interior a fost aruncat un „manechin”, o sperietoare pe care localni­cii o aduc toamna pe câmp. Ajutat de o prăjină, omul şi-a dat seama, în cele din urmă, că înăuntru se află cadavrul unei persoane, şi a sunat autorităţile”, a ex­plicat viceprimarul comunei Bîra.

La identificarea cadavru­lui, au fost chemaţi şi părin­ţii femeii. Sfâşiaţi de dure­re, aceştia nu au putut să accepte că fata lor a sfârşit în cel mai tragic mod.

Sabina TIPA

About cronicasatului

Check Also

De ce vă pleacă angajații ?

Angajații nu părăsesc companii, ci își părăsesc superiorii. Compania e doar o entitate fiscală . …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *