Home / Sport / I-AU „CIURUIT”

I-AU „CIURUIT”

Elevii-fotbalişti ai Liceului cu Program Sportiv Roman au dat dovadă de profesionalism şi au reuşit sub „bagheta” antrenorului Gheorghe Dănilă să obţină calificarea la turneul final de la Reşiţa, a Olimpiadei Naţionale a Sportului şcolar.
Sâmbătă şi duminică, pe noul şi cochetul teren al liceului cu program sportiv din Roman, s-au desfăşurat meciurile etapei zonale a Olimpiadei sportului şcolar, zona nord-est.
La aceste confruntări au fost prezente 6 echipe din judeţele Suceava, Botoşani, Vaslui, Iaşi, Bacău şi Neamţ, iar la final s-a impus ca şi câştigătoare, fără drept de apel, echipa reprezentativă a LPS Roman.
Spectatorii prezenţi în tribune au putut viziona meciuri aprige şi de un bun nivel tehnic, iar ambiţia tinerilor participanţi a fost răsplătită deseori cu nenumeroase aplauze la scenă deschisă.
Cele şase echipe participante au fost: Liceul „Emil Racoviţă” Vaslui, L.P.S. Botoşani, Liceul „Filadelfia” Suceava, liceul „Gh. Asachi” Iaşi omonimul din Oneşti, judeţul Bacău şi bineînţeles LPS Roman.
În finala disputată duminică,23 martie, elevii romaşcani au învins cu categoricul scor de 6-2 echipa ieşenilor de la „Gh. Asachi”.
Campionii au savurat victoria din finala acestei etape a Olimpiade Naţionale a Sportului Şcolar dar, sunt conştienţi de faptul că de abia acum începe cu adevărat lupta pentru a-şi dovedi valoarea competiţională. Turneul final de la Reşiţa îi va reuni pe cei mai buni dintre cei mai buni din întreaga ţară, iar un rezultat bun obţinut acolo poate constitui pentru mulţi dintre aceşti liceeni o şansă pentru a accede în lumea mare a fotbalului naţional, putând fi selectaţi pentru echipe de renume din ţară.

Simona VASILIU

About cronicasatului

Check Also

BRAZILIA VS ROMAN

Iubitorii “sportului rege” din Roman îşi vor dubla în perioada 3-6 iulie porţia de adrenalină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *