Home / Actualitate / INITIATIVA PENTRU LICEENI

INITIATIVA PENTRU LICEENI

Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni este de anul acesta alături de toți absolvenții clasei a XII-a de educația cărora se ocupă. În acest sens, joi, 26 iunie la Ateneul „Mihai Eminescu” a avut loc lansarea proiectului „Activi pentru viață-activități de educație non-formală pentru o viață activă”. Acest proiect este finanțat și derulat prin P.O.S.D.R.U.și se va desfășura pe o perioadă de 13 luni, mai exact din 8 mai anul acesta până 7 iunie 2015. Proiectul în sine constă în ajutorul destinat tuturor elevilor de clasă terminală care doresc să intre în câmpul muncii fie din România, fie din Europa. Astfel elevii vor învăța pe parcursul anului cum să întocmească un CV european, cum să înființeze Firme de exercițiu și vor fi consiliați și ajutați să-și găsească domeniul în care vor să lucreze.

În cadrul lansării proiectului au fost prezenți, pe lângă publicul numeros, Ovidiu Spiridon, directorul liceului din Dumbrăveni, Mirela Adomnicăi, director AJOFM Suceava, Cristina Teodorovici, inspector școlar adjunct IȘJ Suceava, Cătălina Vartic, director Registrul Comerțului, Silviu Mihai, directorul Școlii Gimnaziale din Bănești, dar și personalități literare ca Vasile Tărâțanu și Viorel Dinescu, care au încântat publicul prezent cu versuri din opera lui Grigore Vieru.

Ca obiective principale ale acestui proiect se subscriu creșterea șanselor de ocupare a persoanelor aflate în perioada de educație și oferirea de instruire non-formală suplimentară. Materializarea acestora va fi vizibilă la sfîrșitul proiectului cînd se urmărește consilierea în carieră a 360 de elevi , asistarea a 300 dintre aceștia la intrarea în cîmpul muncii cu ajutorul a 10 stagii de pregătire practică, 20 de persoane care vor fi asistate în alegerea unui loc de muncă și nu în ultimul rând 1 parteneriat transnațional creat cu ocazia elaborării proiectului.

Această inițiativă este o reală șansă pentru tinerii care absolvă liceul și nu au habar ce carieră vor să urmeze. Să sperăm că vom asista la tot mai multe proiecte de acest gen care să încurajeze tinerii să muncească în țara lor, alături de familie și prieteni.

Cătălina C.

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *