Home / Localitati / Botosani / INSELACIUNE PRIN METODA „ACCIDENTUL”

INSELACIUNE PRIN METODA „ACCIDENTUL”

Metoda „accidentul” continuă. O femeie din Municipiul Dorohoi, județul Botoșani, a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind „Pătrașcu Daniel”, reprezentant al Ambasadei României și An­gliei, și care i-a solicitat informații cu pri­vire la membrii familiei sale (nume și loc de muncă). După ce a primit aceste date, bărbatul a informat-o pe partea vătămată, că fiul său a avut un accident grav în Lon­dra, și că este reținut de poliția londone­ză. Totodată, tâlharul i-a transmis femeii, că trebuie să achiziționeze trei cartele de telefonie mobilă, reîncărcabile, în valoare de 25 de euro și să îi comunice codurile. De asemenea i-a cerut femeii un număr fix, de la domiciliu și i-a comunicat să meargă de urgență acasă, pentru că va fi contactată de un avocat.

Partea vătămantă a urmat toate instruc­țiunile. Ajunsă acasă, aceasta a primit un apel pe telefonul fix, de la așa zisul „avo­cat”, recomandat „Dumitru Andrei”, care la rândul său i-a cerut femeii să meargă la cea mai apropiată instituție care are serviciul Western Union și să depună suma de 4900 lei. Femeia, și-a dat seama că ceva nu este în regulă, și l-a contactat telefonic pe fiul său, care nu a confirmat nimic din presupu­sa sa implicare într-un accident rutier.

Incidentul s-a petrecut în data de 27 mai, în jurul orei 10:00. Femeia a anunțat poliția din municipiul Dorohoi, județul Bo­toșani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni. În prezent se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiu­nii de înșelăciune.

Astfel de cazuri au mai fost semnalate în mai multe județe ale țării.

Sabina TIPA

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *