Home / Informatii utile / MOBILIZARE A POLITISTILOR DE RUSALII

MOBILIZARE A POLITISTILOR DE RUSALII

În ultima perioadă, s-a constatat faptul că, în zilele de week-end şi în zilele de sărbătoare sunt identificaţi mulţi şoferi aflaţi sub influ­enţa băuturilor alcoo­lice, astfel încât con­ducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule după ce au consumat alcool.

De asemenea, vite­za constituie, în con­tinuare, una dintre principalele cauze de producere a acciden­telor grave.

Având în vedere aceste considerente pe perioada Rusaliilor, pe drumurile na­ţionale, judeţene şi comu­nale au acţionat efective sporite de poliţişti rutieri în scopul identificării ce­lor care încalcă legislaţia rutieră circulând cu viteză excesivă sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în scopul impune­rii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării condu­cătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consu­mat băuturi alcoolice, pre­cum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, au fost organizate acţiuni în cadrul cărora au fost apli­cate 64 de sancţiuni con­travenţionale în valoare de 14.515 lei.

Au fost constatate 12 in­fracţiuni dintre care 11 pen­tru conducere sub influenţa băuturilor şi una pentru conducere auto neînmatri­culat. Au fost reţinute 12 permise de conducere, 140 de conducători auto fiind testaţi cu etilotestul.

Sabina TIPA

About cronicasatului

Check Also

Incendiu la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil” din localitatea Poiana Stampei

Update: Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalaţia de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *