Home / Localitati / Botosani / PERFORMANTA DUPA PERFORMANTA

PERFORMANTA DUPA PERFORMANTA

Un pompier botoşănean va reprezenta, pentru al doilea an consecutiv, In­spectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la etapa finală a Concursului de cros şi atletism pe Ministerul Afacerilor Interne. Acesta va avea loc la Cluj, între 3 şi 6 iunie, la două probe, respectiv 1.500 de metri şi 4.000 de metri

Acest lucru se va întâm­pla după ce plutonierul ma­jor Iulian Rotariu, în vârstă de 38 de ani, a obţinut titlul de campion naţional al pom­pierilor la cele două probe, la categoria de vârstă 35 – 45 de ani. Premiile au fost adjudecate după participa­rea la ediţia finală a campi­onatului de cros şi atletism – Cupa „Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România” – ediţia 2014, care s-a des­făşurat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 6-9 mai. Pentru a obţine noile performanţe, subofiţerul, alergător de maraton montan, a fost ne­voit să se încălzească timp de 40 de minute înainte de fiecare probă, străbătând de la două până la de cinci ori distanţele pe care le avea de parcurs în concurs. „Alergarea pe distanţe scurte nu este punc­tul meu forte, eu fiind aler­gător de maraton montan. Pentru a obţine re­zultate bune am avut nevo­ie de o în­călzire în­delungată. Am alergat înainte de concurs între şase şi opt kilo­metri. Ace­eaşi distanţă o parcurg și după competiţie”, a decla­rat plt. maj. Iulian Rotariu.

Angajat ca subofiţer ope­rativ în cadrul Detaşamen­tului de Pompieri Botoşani din 2007, plt. maj. Iulian Rotariu pare de neoprit. Participă la aproape orice competiţie de acest gen, aşa încât palmaresul este unul destul de bogat. El consideră că, în cazul său, „meseria este 100% din per­formanţe”. Relativ începă­tor, pompierul susţine că mare parte din perfor­manţele sale i le datorează şi profesoru­lui Dana Vieru de la Liceul cu Program Sportiv Bo­toşani, care îl pregăteşte îndeaproape.Cea mai mare performanţă a subofiţerului este ocuparea locului 12 din 450 de concu­renţi, din pes­te 20 de ţări la Maratonul Saharei, care s-a desfăşurat pe 24 februa­rie 2014, la Tindouf, Alge­ria, cu un timp record per­sonal de 3`31„56, după ce a parcurs 42 de kilometri în condiţii vitrege de alergare, temperatură de aproape 40 de grade şi traseu cu porţi­uni de nisip şi dune înalte.Performanţa subofiţeru­lui este una de excep­ţie, fiind la prima par­ticipare la o competiţie sportivă în afara ţării.La ediţia anterioară, re­prezentantul României a parcurs cei 42 de kilome­tri în deşert în 4`32„32.Visul subofiţerului de a aler­ga în deşert i s-a împlinit cu ajutorul Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România (ASPR), care i-a asigurat cheltuielile logistice de de­plasare, şi Rotary Club Bo­toşani, care a suportat taxa de participare la maraton şi echipamentul sportiv com­plet necesar.

Marius PAHÎȚ

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *