Home / Localitati / Neamt / STRATEGIA DE DEZVOLTARE PANA IN 2020

STRATEGIA DE DEZVOLTARE PANA IN 2020

Romanul, printre primele oraşe din Moldova

Romaşcanii, timp de zece zile au avut posibilitatea de a consulta şi studia Strategia de dezvoltare a municipiului Roman 2014-2020. Această lucrare, amplă şi foarte amănunţită a fost întocmită printr-o strânsă colaborare a tuturor serviciilor şi conducerii aparatului administrativ local şi îşi propune o serie de realizări a unor obiective, care au la bază atragerea de fonduri europene.
„Scopul aceastei strategii este de a stabili o viziune de dezvoltare pe termen lung, precum şi direcţiile de acţiune strategică şi proiectele de investiţii pentru următorul ciclu de programare de la nivelul Uniunii Europene”, a precizat primarul muncipiului Roman, Dan Leoreanu. El a mai spus că oraşul nostru este printre primele din Moldova care are o strategie de dezvoltare până în 2020, ceea ce ar crea premisele unor finanţări nerambursabile mult mai mari decât cele obţinute în perioada 2007-2013.
Din proiectele concrete pregătite de municipalitate pentru perioada 2014-2020, menţionăm: modernizarea infrastructurii urbane în cartierele Nicolae Bălcescu şi Petru Rareş, reabilitarea şi modernizarea mai multor străzi din Roman, precum Bd. Republicii, Tineretului, str. Smirodava etc. amenajarea falezei râului Moldova şi a lacului de acumulare CHE ca zonă de promenadă şi divertisment, înfiinţarea a câte unui parc industrial în partea de Est şi de Vest a Romanului, construcţia a 200 de locuinţe pentru tineri, reabilitarea unităţilor de învăţământ din municipiu, reabilitarea termică a 2000 de apartamente din oraş, extinderea şi reabilitarea a 30 de km din reţeaua de apă, reabilitarea Casei de Cultură, a cinematografului Unirea, moderinzarea spitalului de urgenţe, refacerea şi transformarea Casei „Sergiu Celibidache” în muzeu şi înfiinţarea unui parc fotovoltaic, cu o capacitate de minim 5MW. Informaţii complete şi detaliate despre toate aceste obiective cuprinse în Strategia de dezvoltare au fost puse la dispoziţia romaşcanilor pe site-ul primăriei, astfel încât „toţi cei interesaţi să le poată studia şi chiar să poată veni cu completări sau sugestii la fiecare dintre cele nouă proiecte propuse”, a precizat edilul romaşcan. După aceste zece zile, strategia a fost prezentată consilierilor locali în cadrul şedinţei ordinare din data de 27 februarie, când a fost dezbătută şi votată de către aleşii locali.
Menţionăm că această strategie de dezvoltare a fost realizată împreună cu sprijinul unui consultant de specialitate din Iaşi şi a fost intitulată „Schimbarea la faţă a Romanului continuă”. Lucrarea se bazează pe realizarea unor proiecte de investiţie de peste 80 de milioane de euro în perioada 2014 – 2020.

Simona VASILIU

About cronicasatului

Check Also

„FLORI DE MUNTE” LA TAŞCA

Comuna în sărbătoare şi bilanţ De peste 20 de ani, comuna Taşca îşi serbează locuitorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *