Home / Informatii utile / TANTARII AU INCEPUT SA-SI FACA DE CAP

TANTARII AU INCEPUT SA-SI FACA DE CAP

Vara a venit, ești tentat să stai mai mult pe afară, aerul din casă fiind de-a dreptul înăbușitor. Ce te faci însă, când plimbările îți sunt însoțite de mici inamici care abia așteaptă să te prindă cu gar­da jos pentru a se hrăni cu sân­gele tau?

Cum nu poți să omori toți țân­țarii din oraș, cea mai bună meto­dă este să iei măsurile necesare pentru a-i ține la disțantă.

Ulei de eucalipt: o soluție cu concentrație de 40% ulei de eu­calipt ține la distanță țânțarii și căpușele. Totuși, ar trebui ținută departe de copiii ce nu au împli­nit 3 ani.

Vitaminele B: o doză zilnică de 75-150 mg de vitamina B1 (tiami­na) te ajută să îți schimbi mirosul corpului și să ții insectele la dis­tanță.

Uleiul și lumânările de citro­nella: aceasta aromă este cât se poate de neplacută pentru țânțari, dar oamenii nu au nicio problemă în a o inspira. Așa că te poți folosi de această nepotrivire de gusturi pentru a scăpa de in­secte.

Mănâncă usturoi! Te ferești să mănânci usturoi când te duci la o întâlnire, de teamă să nu îți alungi iubitul? Dacă ți-e teamă că în seara asta doar țânțarii vor veni la întâlnire, ia măsuri, răsfățân­du-te cu ceva usturoi. Insectele nu suportă deloc această aromă și vor sta la distanță de tine chiar și dacă te speli pe dinți.

REMEDII PENTRU

MUȘCĂTURILE DE ȚÂNȚARI

În cazul în care țânțarii te-au mușcat, cu tot cu măsurile de pre­venire, este timpul să faci ceva pentru a scăpa de mâncărimea și senzațiile neplăcute ale bubițelor rezultate. Iată ce poți folosi:

Uleiuri esențiale precum cel din arbore de ceai sunt printre cele mai bune, acționând ca an­tiinflamatoare și combătând mân­cărimea, umflăturile și durerea. Are și proprietăți antibacteriene și antivirale. Și uleiul de levănți­că este bun.

Oțetul, acest element extrem de versatil, este bun și pentru calmarea înțepăturilor de țânțari, datorită acidității sale. Pune câ­teva picături într-o cană de apă rece, după care aplică cu un tam­pon de bumbac pe zona afectată.

Mierea are și ea proprietăți an­tiinflamatoare și antibacteriene, așa că te ajută în cazul în care micii vampiri nu te-au cruțat.

Pliculețele de ceai cum ele ajută la ameliorarea aspectului ochilor obosiți, reducând inflama­ția, acționează în același fel și cu bubițele cauzate de țânțari. Cea­iul verde are multe ingrediente potrivite pentru așa ceva.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu potrivit pentru mușcătu­rile de țânțari deoarece compozi­ția sa, ușor alcalină, neutralizează pH-ul pielii și previne inflamația de la suprafața epidermei. Dizol­vă niște praf în apă călduță și lasă 30 de minute să se amestece îna­inte să folosești pe piele.

Busuiocul: acesta conține camfora și timol, doi compuși care te ajută să combați mâncă­rimea.

Coaja de banană: Deși studiile nu sunt extrem de clare în acest sens, se spune că aceste coji de banană ajută la drenarea lichidu­lui din bubițe și previn mâncări­mea.

Lapte și apă: combină în mod egal aceste ingrediente și apli­că-le pe zona iritată, efectul pozitiv fiind garantat. Aceeași combinație este bună și în cazul arsurilor provocate de soare.

Sabina TIPA

About cronicasatului

Check Also

ANTREPRENORII SATELOR

V-aţi săturat să lucraţi pentru cineva? Visul dumneavoastră este să aveţi o afacere proprie de care să vă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *