Home / Actualitate / Interviu cu Larisa Georgiana Borseri , tânăra interpretă de muzică populară

Interviu cu Larisa Georgiana Borseri , tânăra interpretă de muzică populară

Folclorul muzical românesc este o oglindă a sufletului națiunii, o reflecție a modului în care ne vedem pe noi înșine și relația noastră cu lumea. E o bucurie sa auzi ca acesta se îmbogațește pe zi ce trece și cu nume ale tinerilor artiști.

O tânăra interpretă a muzicii populare românești este Larisa Georgiana Borseri care a început să cânte pentru prima dată la vârsta de 7 ani,atunci când doamna profesoară Maria Șalaru si verișoara acesteia,,Angelica Creanga, au înființat grupul „Muguri De Stejar”,din satul său natal, Deleni, ce a fost preluat în timp de doamna Ionela Pleșcuță.

Astfel a pornit pe acest drum al muzicii,plin de muncă și de lucruri frumoase! De mică a fost atrasă de muzică, i-a plăcut să cânte,a vrut să descopere tradițiile din zona sa și i-a plăcut portul tradițional moldovenesc! Se bucură foarte mult că a ales acest drum și datorită părinților și doamnei sale profesoare Maria Șalaru ,a ajuns unde este acum! Pe parcursul acestor ani,a acumulat multe premii,de locul întâi,trofee pe categorie și multe altele.

Recent a participat la concursul care a devenit o tradiție pentru ca  participă de mica, ,,La curțile Hârlăului”, unde a obținut premiul întâi, la concursul  ,,Copil frumos si bun,azi e ziua ta” care a avut loc la Scobinți,alături de grupul din care fac parte ,,Muguri de stejar” coordonat de doamna Maria Șalaru si doamna Ionela Plescuta,la care a obținut rezultate deosebite,a participat si la minunatul concurs ,,Parada costumului Popular” la care a obținut premiul întâi,a fost invitată si la “Zilele Colegiului „Stefan Cel Mare” din Harlau”,unde a cântat cu drag!

De 1 decembrie a avut ocazia sa participe in satul natal Deleni,la un frumos spectacol dedicat României..

A participat si la concursuri online ,unul dintre ele ar fi  “Festival-Concurs de datini pentru copiii romani de pretutindeni” la care a obținut premiul de excelenta.A avut ocazia de a participa si la Concertul de colinde din comuna Deleni “Deschide ușa creștine”,iar anul l-a încheiat cu un frumos spectacol unde a avut plăcerea de a încălzi sufletele oamenilor  cu minunatele melodii!

A început să activeze și în grupul ATOR coordonat de părintele Purcel Ionut ,alături de care a participat la diferite activități pentru a bucura sufletele oamenilor!

Iubește portul popular,tradițiile si obiceiurile populare, de aceea va face tot posibilul sa le ducă mai departe!

Mulțumește tuturor pentru tot sprijinul acordat,pentru toate cuvintele frumoase ce le primește mereu!

Se bucură că are o comunitate atât  de specială și activă!

„Noul an va fi unul plin de surprize frumoase!” anunță tânăra artistă.

Un interviu realizat de Emanuel Corduneanu

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝
#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

 

About Emanuel Corduneanu

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *