Home / Reportaj / ALESI LOCALI, INCOMPATIBILI

ALESI LOCALI, INCOMPATIBILI

ANI îşi continuă cu aplomb, campania de identificare a aleşilor locali care sunt incompatibili cu funcţia aceasta. La sfârşitul lunii martie, Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii numele a 3 aleşi locali care sunt în situaţii de incompatibilitate.
Primul dintre nefericiţi este Timişag Dumitru , primarul comunei Unţeni, judeţul Botoşani, care în perioada decembrie 2012 – martie 2013 a deţinut simultan doua funcţii – cea de primar al comunei Unţeni şi cea de reprezentant al comunei Unţeni în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. Nova Apaserv S.A. Se prea poate ca Agenţia Naţională de Integritate să fi înţeles că primarul unei comune este şi reprezentantul ei principal, dar cu siguranță nu i-a părut bine când a auzit în cadrul cărui organism era primarul reprezentant al comunei.

Cel de-al doilea primar găsit ca fiind incompatibil cu funcţia sa, este primarul comunei Capu Câmpului, de data aceasta din judeţul Suceava, care timp de un an (din august 2010 până în septembrie 2011) a deţinut simultan, funcţia de primar şi pe cea de administrator al Şcolii gimnaziale „Ion Babir” din localitate.
Al treilea ales local în stare de incompatibilitate este primarul din Glăvăneşti, judeţul Bacău. Gheorghe Telibaşa, căci acesta este numele vinovatului, a eliberat opt adeverinţe în baza cărora soţia domniei sale a obținut subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Bacău, în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață (campaniile 2009 – 2012).
Ultimul, dar cu siguranţă nu cel din urmă, este consilierul local al comunei Tudora. Acesta era şi el reprezentant al comunei sale, unde credeţi?, tot în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor societăţii comerciale Nova Apaserv.
Aceștia au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

About cronicasatului

Check Also

Incendiu la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil” din localitatea Poiana Stampei

Update: Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalaţia de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *