Home / Agricultura / Avans de 75% din subventia pe suprafata, pentru înfiintarea culturilor de toamna

Avans de 75% din subventia pe suprafata, pentru înfiintarea culturilor de toamna

Fermierii care au depus cereri de platã în cadrul campaniei 2013 privind acordarea sprijinului pe suprafațã pot primi un avans de 75% din suma cuvenitã, anunțã Agenția pentru Plãți și Intervenții în Agriculturã (APIA) Suceava.

Potrivit directorului executiv Eugen Mogoș, banii respectivi sunt acordați inclusiv în pentru facilitarea înființãrii culturilor de toamnã. „Acordarea plãților este justificatã de necesitatea pregãtirii unor mãsuri a administrative care sã asigure efectuarea plãților cãtre toți solicitanții, pânã la finalul implementãrii PNDR 2007-2013, dar și pentru a veni în sprijinul fermierilor, în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înființarea culturilor de toamnã și a încuraja respectarea bunelor practici agricole și de mediu” a precizat Eugen Mogoș.

El mai informeazã cã, în 2013, numãrul cel mai mare de cereri, 57.724, a fost adunat în județul Suceava. Conform APIA, plata în avans se efectueazã și pentru beneficiarii Mãsurii 2.1.1 „Plãți pentru zona montanã defavorizatã”, Mãsura 2.1.2 „Plãți pentru zonele de favorizate, altele decât zona montanã” și Mãsura 2.1.4 „Plãți pentru agro-mediu”. În scopul efectuãrii respectivelor plãți, la nivel național APIA ar putea disponibiliza suma de 300 de milioane de euro.

(M.G.)

About cronicasatului

Check Also

NOI NORME DE CONCESIONARE A PAJIŞTELOR

Ministerul Agriculturii are obligaţia de a centraliza anual suprafeţele din categoria de folosinţă pajiști permanenete prin intermediul registrului agricol …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *