Home / Sport / Ioan Asoltanei, parintele baseball-ului botosanean, rapus de cancer

Ioan Asoltanei, parintele baseball-ului botosanean, rapus de cancer

Antrenor de baseball la Clubul Sportiv Şcolar, profesorul Asoltanei, cel care a pus bazele baseball-ului în Botoşani, obţinând rezultate remarcabile cu echipele pe care le-a pregătit, s-a stins din viaţă duminică, 26 ianuarie, în jurul orei 2:00, la vârsta de 65 de ani, din cauza unui cancer pulmonar. Tehnicianul botoşănean era membru în conducerea Federaţiei Române de Baseball.

ion asoltanei

Trupul neînsufleţit al lui Ioan Asoltanei a fost depus, pentru două ore, la CSŞ Botoșani, înmormântarea având loc, la Pomârla, comuna sa natală.
„A fost un om excepţional, un pasionat al baseball-ului. El are un trecut foarte consistent în oină, pe vremea comunismului, şi după Revoluţie a înfiinţat catedra de baseball. Mereu a fost ataşat de comuna natală şi a dorit să fie înmormântat alături de părinţi”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.
Mihai Burlea, baseball-istul botoşănean pregătit de prof. Ioan Asoltanei, care a ajuns să joace în Statele Unite ale Americii şi în Italia, a postat pe Facebook un clip în memoria fostului antrenor.
Într-un interviu din 2007, din Evenimentul Zilei, Mihai Burlea declara: „Nişte colegi de clasă au descoperit baseballul la Baza Sportivă de la Casa Tineretului din Botoşani şi mi-au zis că e „mişto”. M-au întrebat dacă nu vreau să mă înscriu şi eu, că e gratis şi că antrenorii (Ioan Asoltanei, Ioan Hraniciuc) caută copii care vor să joace. Am întrebat-o pe maică-mea, iar ea a zis că n-o să am timp de şcoală şi că ar fi bine să nu mă duc. Mama era îngrijorată că mă voi lovi, fiindcă nu ştia despre ce este vorba.
Am „fugit” de acasă într-o după-amiază şi m-am oprit la teren, unde erau o groază de copii cu nişte mănuşi imense şi cu bastoane de metal care alergau în jurul unui pătrat, care aveam să aflu că se numeşte „diamant”. Ca jucător, antrenorul Ioan Asoltanei de la CSS Botoşani m-a format. Îl respect enorm, l-am considerat mereu ca un al doilea tată.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

About cronicasatului

Check Also

BRAZILIA VS ROMAN

Iubitorii “sportului rege” din Roman îşi vor dubla în perioada 3-6 iulie porţia de adrenalină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *