Home / Actualitate / PARCARI CU FISE SI ABONAMENT

PARCARI CU FISE SI ABONAMENT

Parcările din faţa spaţiilor comerciale din centrul oraşului Roman vor fi în curând aducătoare de bani la bugetul local. Începând cu 1 iulie vor fi montate pacometre în toate parcările din oraş care sunt marcate cu galben. Hotărârea a fost luată pentru a evita aglomeraţia din centru, pentru a fluidiza circulaţia şi mai ales pentru a evita ca marea majoritate a comercianţilor să blocheze mai bine de opt ore un loc de parcare. Odată cu începerea concediilor stranierilor circulaţia prin centrul municipiului Roman devine un chin din cauza lipsei locurilor de parcare. Odată lărgită parcarea din spatele casei de cultură s-au creat câteva zeci de locuri noi de parcare ce vor avea rolul de a prelua o parte din aglomeraţia de autoturisme ce se anunţă şi în acest an la fel ca în anii trecuţi.

 

Astfel, începând cu 1 iulie în toate aceste spaţii marcate cu galben vor exista pacometre care vor taxa pe proprietarii autoturismelor ce opresc pentru cumpărături, dar şi pentru a-şi desfăşura activitatea în zonă.

 

“Am stabilit ca începând cu luna iulie să taxăm aceste parcări astfel că pentru o oră de parcare, clientul va plăti 1 leu, pentru o zi tariful stabilit este de cinci lei, iar pentru o lună abonamentul este de 40 de lei” a declarat ieri, primarul municipiului Roman, Dan Laurenţiu Leoreanu. Acesta a precizat faptul că pentru timpul ocupat în spaţiile parcărilor cu plată se vor calcula şi fracţiuni de oră. Dacă în cazul celor care vor sta cel mult o zi pe unul din locurile marcate cu galben, există posibilitatea de a plăti direct la aparatele instalate în parcările respective, în cazul abonamentului plata va trebui făcută Serviciului din cadrul primăriei ce are în administrare parcările. Potrivit primarului Leoreanu, acest serviciu va prelua până la sfârşitul anului şi activitatea de monitorizare şi sesizare a parcărilor cu plată, iar, “din 2015 se va transforma în societate care va coordona şi monitoriza activitatea de la ştrand, cea din parc, dar şi a spaţii verzi, şi a parcărilor cu plată”.

 

Programul de taxare a parcărilor cu plată din municipiul Roman va fi de luni până vineri între 8.00 şi 16.00, iar cei care nu vor plăti pentru timpul cât vor ocupa aceste parcări vor fi amendaţi de poliţia locală.

 

Simona VASILIU

 

About cronicasatului

Check Also

Povestea familiei Dragomir si a brandului Nectar Lux

Asa cum bine v-a obisnuit,  inițiativa #ÎsRomân a fost, este și va fi mereu alături …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *