Home / Localitati / Botosani / Pisica funciara de impartit intre Varfu Campului – Botosani si Hantesti – Suceava

Pisica funciara de impartit intre Varfu Campului – Botosani si Hantesti – Suceava

Litigiu funciar la granița dintre județele Suceava şi Botoşani. 208 de hectare de teren situate pe raza localității botoșănene Vârfu Câmpului fac obiectul unor titluri de proprietate emise la dublu în cele două județe, de-a lungul timpului, de către comisiile judeţene de fond funciar aferente.
Mai precis, suprafeţele de teren sunt în posesia unor locuitori ai comunei sucevene Hânţeşti, cu titluri emise de către comisia judeţeană de fond funciar Suceava în anii 1991-1992, în baza Legii 18/1990, însă, pe tot atâtea hectare, comisia judeţeană de fond funciar Botoşani a emis titluri de proprietate în anii 2000 – 2001, în baza Legii 1/2000. Reprezentanții comisiilor județene de fond funciar din Suceava și Botoșani s-au reunit, în sfârşit, într-o şedinţă comună la Palatul Administrativ din municipiul Suceava, încercând să vadă cum rezolvă problema din punct de vedere juridic.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, declară că o posibilă soluţie ar fi identificarea unui teren aflat în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, care să fie pus la dispoziţia proprietarilor din Botoşani. Pentru aceasta însă, e necesar ca echipe de specialişti din cele două judeţe să se deplaseze la faţa locului şi să identifice în detaliu parcelele şi suprafeţele pentru care există dublă reconstituire.
Pisica funciară ar trebui deci ruptă cât mai curând. „Acţiunea de stabilire a delimitării dintre cele două judeţe nu rezolvă problema proprietăţii, în acea zonă există un litigiu între proprietarii din judeţul Suceava şi firma care a cumpărat terenul de la cei care au primit titluri în judeţul Botoşani. Pentru a evita noi conflicte şi perspectiva unui lung proces, se caută o soluţie administrativă legală care să mulţumească pe toată lumea”, spune Florin Sinescu.

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *