Home / Actualitate / Primarul acuză directoarea

Primarul acuză directoarea

Împotriva directoarei şcolii gimnaziale „Nicolae Apostol” din Ruginoasa au fost formulate două plângeri ce au fost trimise către Inspectoratul Şcolar şi către Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ.

Primarul comunei Ruginoasa, Nicu Chirilă, a formulat cele două plângeri împotriva profesoarei Roxana Ciobanu, director al şcolii din comună fiind nemulţumit de modul în care sunt gestionaţi banii şcolii şi de felul în care se fac angajările în respectiva instituţie.

„Am adus la cunoştinţa celor de la ITM faptul că de la începutul anului şcolar 2012 – 2013 domnişoara director a impus fără concurs o persoană anume, agreată de ea, la început pentru o perioadă determinată care, iată, s-a prelungit până în ziua de azi. Persoana angajată de către directoare nu are studii de specialitate şi, totuşi semnează ca şi persoană autorizată documente de plată şi creditele bugetare aprobate de autorităţile legale.” a specificat în adresa trimisă către ITM Neamţ edilul comunei Ruginoasa.

Roxana Ciobanu, directoarea încriminată de către primarul comunei ne-a declarat telefonic că: „ toate deciziile privind angajarea personalului din şcoală se iau doar cu acordul Consiliului de Administraţie al şcolii”.

„Îmi doresc o colaborare bună cu domnul primar spre binele şcolii şi, la această oră, nu ştiu nimic de aceste plângeri depuse la cele două instituţii despre care mi-aţi vorbit” a precizat Roxana Ciobanu, directoarea şcolii din Ruginoasa, care a menţionat faptul că va putea pune în discuţii aceste acuze doar după ce i se vor aduce la cunoştinţă.

„Urmare a lipsei experienţei şi a cunoştinţelor necesare contabilului instituţiei se fac plăţi fără acoperire bugetară, cu sume triple faţă de cele normale, nu se înregistrează toate facturile, nu sunt încasate veniturile proprii, nu se regăsesc bunuri achiziţionate în instituţie. De asemenea au fost păcălite persoane angajate în instituţia respectivă pentru a accepta intrarea în şomaj” se arată în adresa trimisă către Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ, adresă semnată de primarul comunei Ruginoasa, Nicu Chirilă.

Cea de a doua plângere împotriva directoarei şcolii din comună a fost trimisă Inspectoratului Şcolar Neamţ fiind semnalate pe trei pagini mai multe nereguli ce aduc prejudicii instituţiei de învăţământ şi bunei colaborări cu autorităţile locale.

Lemne de foc la preţ exagerat

Prima mare neregulă semnalată către I.Ş.J. se referă la faptul că în anul 2013 s-au achiziţionat lemne de foc de o calitate îndoielnică la un preţ exagerat şi într-o cantitate triplă faţă de anii anteriori. Se pare că „picătura” ce a umplut paharul nemulţumirii primarului faţă de managementul defectuos al şcolii a fost acela al descoperirii la începutul acestui an a unei facturi din 2013 pentru achiziţia de material combustibil în valoare de 12 000 de lei în condiţiile în care anul trecut a mai fost achitată o factură pentru acelaşi produs în valoare de 13 000 de lei.

„Urmare a efectuării acestei achiziţii, s-au cheltuit şi peste 2 500 de lei pe tăiatul lemnelor în condiţiile în care această operaţiune s-a efectuat de oamenii din comună iar suma a fost decontată ilegal” se mai precizează în plângerea trimisă celor de la Inspectoratul Şcolar.

A fost sesizat faptul că anumite materiale pentru curăţenie nu au ajuns în posesia personalului de îngrijire fiind constatată achiziţia şi de detergent pentru maşini automate de spălat în condiţiile în care şcoala nu are o asemenea maşină pe inventar.

Un alt fapt semnalat de către Nicu Chirilă, primarul comunei este acela că, banii obţinuţi din închirierea unor spaţii ce aparţin şcolii, nu se regăsesc în actele contabile iar un chitanţier cu sumele provenite din veniturile proprii ale instituţiei a dispărut. ‚Acest chitanţier dispărut este o problemă mai veche, de pe vremea celui care a fost directorul şcolii înainte de instalarea noului director şi a constituit obiectul unui control al organelor abilitate’, a precizat Roxana Ciobanu, directorul şcolii gimnaziale din Ruginoasa.

Cel mai probabil, după concluziile ce le vor transmite cele două instituţii sesizate în acest caz, se va putea face lumină asupra acuzaţiilor aduse sau, se va trece la „nivelul” următor, cel al plângerilor chiar de natură penală.

 

S.   VASILIU

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *