Home / Actualitate / Primarul comunei Dângeni, Claudiu Ilaș, vă invită la prima ediție a paradei ,, Așa-i datina la noi”

Primarul comunei Dângeni, Claudiu Ilaș, vă invită la prima ediție a paradei ,, Așa-i datina la noi”

În ultimii ani , un val de interes și apreciere pentru tradițiile populare românești a început să se facă simțit tot mai des în întreaga țară, mai ales la sate unde sunt păstrate cu sfințenie. Acestea joacă un rol important în derularea vieții cotidiene și a păstrării identității culturale. Toate acestea reprezintă un mod străvechi de a celebra momente vesele sau triste din existența umană, precum și trecerea timpului, și parcurgerea etapelor ciclice ale naturii.

Oamenii au început să se întoarcă la rădăcinile culturii lor, într-o mișcare care promovează valorile autentice românești.  Într-o eră în care limba engleză și alte limbi străine domină mediul online și mass-media, un număr tot mai mare de oameni au început să susțină și să promoveze folosirea limbii române în toate aspectele vieții de zi cu zi.

Această mișcare a fost alimentată de mai mulți factori, dar unul dintre cei mai importanți este dorința crescută de a păstra identitatea culturală în fața globalizării și a influențelor culturale străine.

Astfel, pentru prima dată, comuna Dângeni, din județul Botoșani, reprezentată prin domnul primar Claudiu Ilaș, vă invită să participați la parada obiceiurilor de iarnă, ,,Așa-i datina la noi”. Evenimentul va avea loc în data de 29 decembrie, începând cu ora 14:00, pornind cu parada din fața primăriei Dângeni .

Programul artistic se va desfășura în sala căminului cultural unde își vor face prezența ansamblul folcloric ,, Hora Dângeneană” și alți invitați de seamă precum asamblurile tradiționale din zonă.

Toți iubitorii de tradiție sunt invitați.

Un interviu realizat de Emanuel Corduneanu

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝
#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

 

About Emanuel Corduneanu

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *