Home / Actualitate / Bucovina înflorește, prin muzica surorilor Lorena Robu și Daiana Cretan, în diaspora

Bucovina înflorește, prin muzica surorilor Lorena Robu și Daiana Cretan, în diaspora

Lorena Robu este o cântăreață de muzică populară care provine dintr-o familie formată din trei surori: ea, Daiana Cretan, care este mamică a doi băieței și Amalia Robu, studentă la facultatea de drept care locuiește în Romania.

Cântă de la vârsta de 5 ani. Aceasta a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de folclor. De mică a îndrăgit și descoperit muzica populară, avea doar 5 ani când  l-a văzut pentru prima dată pe profesorul Dumitru Pomohaci pe scenă. A fost fascinant!

Debutul carierei sale a avut loc în jurul vârstei de 11 ani. De-a lungul timpului, a luat parte la numeroase festivaluri naționale și internaționale. A dus portul bucovinean în mai multe țări din Europa, a activat în Ansamblul ,, Florile Bucovinei” al Casei de Cultură Rădăuţi, dar şi din trupa de dans a instituţiei. Pe lângă muzica populară pe care o interpretează, a studiat dansul modern și popular.

În prezent, este stabilită în Marea Britanie din anul 2014, însă sufletul îi este mereu acasă, iar în prag de sarbatori merge mereu acasă, în Bucovina. Este mamă, are un baietel și este căsătorită cu un soț ce o susține în toată activitatea sa profesională.  În Marea Britanie cântă la petreceri organizate de către românii noștri diasporeni. Formația sa din Marea Britanie se numeste ,, Surorile Robu”. Aceasta a fost înființată în anul 2016.

Ce îi place?

Îi plac oamenii frumosi si sinceri, timpul pentru ea este unul foarte important , acesta îl împarte între muncă, viața de familie și muzică .

Muzica pentru ea este foarte important, nu poate să se vadă fără ea.

Iubește dansul popular , pictatul și tot ce înseamnă nou.

Se bucură de un număr tot mai mare de urmăritori, iar cu această ocazie le mulțumește pentru toată susținerea și aprecierea. Mereu le este gândul acasă și se mândresc oriunde ar fi că sunt românce.

Acum, în prag de sărbători, surorile, Lorena Robu , Daiana Cretan si Amalia Robu, vă urează sărbători binecuvântate și vă oferă, ca dar muzical, cele două colinde cântate împreună și separat,

Drag roman plecat în lume” pe care o puteti asculta aici:

iar a doua colindă, cântată de Lorena Robu,„ Bună seara la om bun” pe care o puteți asculta aici:

În data de 12 decembrie 2023, Lorena Robu împlinește frumoasa vârstă de 30 ani. Pe această cale îi transmitem un călduros ,, La mulți ani cu bucurie alături de cei dragi, iar tot ce este mai frumos să se aștearnă în viața și în călătoria ei muzicală”.

Rămâneți mereu voi înșivă și, mai cu seamă, oameni! Faceți bine și uitați!

Un interviu realizat de Emanuel Corduneanu

#ÎsRomân 🇷🇴 🤝
#ÎsRomân 🇷🇴 🤝

About Emanuel Corduneanu

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *