Home / Localitati / Botosani / FIUL RISIPITOR AL UNUI POLITIST SCAPA DE O CONDAMNARE LA SUCEAVA

FIUL RISIPITOR AL UNUI POLITIST SCAPA DE O CONDAMNARE LA SUCEAVA

Fiul fostului poliţist Vasile Zetu, din Vorona, Alexandru Zetu, în vârstă de 28 de ani, a scăpat de o condamnare de 4 ani cu executare, după ce Curtea de Apel Suceava i-a admis apelul declarat împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Botoşani. În dosar, al cărui obiect este infracţiunea de violare de domiciliu, mai compar alţi doi inculpaţi Petrea Vasile şi Bîşcă Iulian Alexandru, şi ei beneficiari de clemenţă.
Reamintim că, în aprilie 2012, Zetu a fost condamnat la doi ani şi 11 luni de închisoare pentru furturi din maşini. El a spart, alături de alţi complici,15 maşini şi a furat bunurile din ele. Faptele au avut loc în nopţile de 28 spre 29 iunie si 30 iunie spre 1 iulie 2011, când Zetu, Gabriel Cosmin Padurariu, Constantin Valentin Andrei şi acelaşi Iulian Alexandru Bîşcă – au spart 15 maşini parcate în Botoşani, furând mai multe radio-casetofoane auto, staţii mobile sau haine, pe care le-au vândut mai apoi, prejudiciul total fiind estimat la 10.000 de lei. Cei trei complici ai lui Zetu au primit pedepse de la un an şi sase luni până la doi ani închisoare cu suspendare. Tânărul Zetu mai avea la activ două condamnări. În 2009, deşi nu avea permis de conducere, el a condus pe drumurile publice o maşină neînmatriculată, fiind condamnat la 6 luni cu suspendare, după care, în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2009, împreună cu un alt tânăr, a sustras o Dacie SuperNova şi a plecat la plimbare cu ea. Trimis în judecată, Zetu a scăpat cu o amendă penală de 3.000 de lei, pe care nu a achitat-o, iar Biroul de executări penale a cerut înlocuirea ei cu închisoarea.
Cum a scăpat de condamnare Zetu
Cei 4 patru ani de detenţie de a care a scăpat Alexandru Zetu survin unei răzbunări în stil mafiot. Pe 14 iulie 2011, când Vasile Petrea, aflat în conflict cu un localnic din satul Vorona Teodoru, s-a înţeles cu Alexandru Bogdan Zetu să-i aplice o corecţie adversarului. Zetu şi-a adus doi prieteni, pe Iulian Alexandru Bîşcă şi Constantin Valentin Andrei, şi, tustrei, înarmaţi cu leaţuri, pietre şi răngi din metal, i-au atacat în miez de noapte casa localnicului. Trezit din somn, voroneanul a reuşit să sune la 112 şi să ceară ajutorul poliţiei. Judecătoria Botoşani l-a condamnat ulterior la 4 ani cu executare pe Alexandru Zetu. În rejudecarea sentinţei după casare, Curtea de Apel Suceava a hotărât că încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Petrea Vasile urmare a retragerii plângerii părţii vătămate. De asemenea şi împotriva inculpatului Zetu Bogdan Alexandru, tot ca urmare a retragerii plângerii prealabile a părţii vătămate. Inculpatul Bîşcă Iulian Alexandru s-a bucurat de acelaşi tratament. Însă, în baza art. 5 Cod penal şi art. 386, al. 1, Cod procedură penală, instanţa de apel a schimbat încadrarea juridică a faptei pentru care inculpatul Bîşcă Iulian Alexandru a fost trimis în judecată, „din infracţiunea prev. de art. 321 alin.1 din Cod penal din 1968, în infracţiunea prev. de art. 371 Cod penal”. Drept care, spune decizia curţii, l-a condamnat pe inculpatul Bîşcă Iulian Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. şi ped. de art. 371 Cod penal, la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare”. În temeiul art. 85 Cod penal, instanţa a anulat suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2691 din 13.12.2011 a Judecătoriei Botoşani (definitivă la 28.12.2011) şi contopeşte această pedeapsă cu pedeapsa aplicată prin prezenta decizie, inculpatul Bîşcă Iulian Alexandru urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 1(un) an şi 9(nouă) luni închisoare. Dar şi această pedeapsă a fost suspendată condiţionat pe durata termenului de încercare de 3(trei) ani şi 9(nouă) luni.

Mugur GEU

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *