Home / Actualitate / GARDA NATIONALA AMERICANA LA SUCEAVA

GARDA NATIONALA AMERICANA LA SUCEAVA

Pe 15 mai, Suceava a primit o vizită ce rar se întâmplă să apară în pro­gramul nostru oficial. Prin intermediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, ju­dețul nostru s-a bucurat de prezența Gărzii Naționale a statului Alabama, formată din 8 membri și condusă de generalul maior, două stele, Perry Smith.

Această vizită a avut ca scop un schimb de experi­ență, și o familiarizare a americanilor cu plaiurile bucovinene. Militarii ameri­cani au fost întâmpinați de către prefectul județului, Florin Sinescu, de președin­tele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor și de şe­fii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ.

Americanii au asistat la o prezentare a județului nos­tru, din punct de vedere de­mografic, geografic și nu în ultimul rând, din prisma ris­curilor la care Suceava este expusă, și anume inundații, incendii de vegetație și alte calamități naturale, sau nu.

În schimbul de opinii s-a creat un punct de contact între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovi­na” al judeţului Suceava şi Garda Naţională a statului Alabama, cu posibilitatea de promovare a unui parte­neriat pe linia acordării de asistenţă tehnică specifică gestionării diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă, pre­cum fenomenele meteo şi hidro periculoase, incendii­le de pădure, asistenţă me­dicală de urgenţă şi descar­cerare, mişcări tectonice şi altele.

Unul dintre reprezen­tanții Gărzii Naționale Ala­bama, care este detașat la punctul fix al Gărzii Națio­nale Americane din Bucu­rești, a devenit persoana de contact care va menți­ne legătura dintre județul nostru și statul Alabama. Americanii s-au arătat de-a dreptul interesați și impre­sionați atât de prezentările la care au luat parte dar și de Suceava noastră dragă. Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” a declarat că deși este foarte posibil ca americanii să fi efectuat protocolul lor de mii de ori, nici la Suceava nu s-au lasăt duși de val și l-au respectat întru totul. Partea america­nă a apreciat atât potenţi­alul economico-geografic al judeţului Suceava, cât şi spiritul de echipă mani­festat în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a arătat încre­zătoare în concretizarea pe viitor a unui rezultat palpa­bil, în urma discuţiilor pur­tate.

Cătălina C.

About cronicasatului

Check Also

Tragedie la Botoșani! Un motociclist a murit, iar o tânără și mama sa au ajuns la spital – FOTO&VIDEO

Un bărbat a murit, iar o tânără de 21 de ani și mama sa au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *