Home / Actualitate / INCENDII DEVASTATOARE ÎN SUCEAVA

INCENDII DEVASTATOARE ÎN SUCEAVA

Două incendii au creat pagube însemnate în două comu­ne din judeţul Suceava. Primul a izbucnit în după-amiaza zilei de 23 mai, într-o gospodărie din comuna Fîntînele, pe­ricolul fiind propagarea acestuia şi la alte locuinţe.

Pompierii suceveni, împreună cu serviciul voluntar pen­tru situații de Urgență Fîntînele, au fost anunțați în jurul orei 16:45 și au intervenit prompt. 3 autospeciale au fost necesare pentru lichidarea incendiului violent, care se ma­nifesta la anexele gospodăreşti şi exista un real pericol de a se propaga la casa de locuit.

După stingerea focului, în jurul orei 19:00, a început an­cheta, care a dezvăluit faptul că cea mai probabilă cauză a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit la un conductor electric improvizat. Pagubele nu sunt de neglijat, ele cu­mulând peste 100 de metri pătraţi de acoperişşi încăperi, 1 tonă de fân, 10 tone de porumb, trei metri cubi de lemn, o tonă de plante furajere, plus afectarea parţială a locu­inţei.

Proprietarul Liviu A.Z. este recunoscător pentru că nu au fost victime omeneşti, pentru că, în definitiv, acestea sunt de neînlocuit, pompierii reuşind să salveze aproape în întregime locuinţa proprietarului.

Un al doilea incendiu, chiar mai grav, a izbucnit în noap­tea de 26 spre 27 mai în localitatea Volovăţ.

Ceea ce poate fi numit uşor, unul din cele mai grave in­cendii din ultimii ani din judeţul nostru, a făcut scrum o brutărie, o moară şi o casă bătrânească.

A fost o misiune de amploare pentru pompierii suceveni, aceştia fiind ajutaţi de pompierii din subunităţile din Ră­dăuţi, Suceava, Siret, Vicovu de Sus şi Solca, şi de lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comu­nelor Volovăţ, Suceviţa, Frătăuţii Vechi şi Horodnic de Jos. A fost nevoie de 14 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru ca totul să decurgă cât mai eficient.

Flăcările, vizibile de la kilometri distanţă, au distrus acoperişul brutăriei, elementele de construcţie din lemn de la moara din aceeaşi curte, un depozit şi o casă de lo­cuit.

Lucrurile se puteau încheia, însă, mult mai grav, dat fi­ind faptului că la momentul izbucnirii incendiului, în jurul orei 23:00, se aflau persoane în incinta brutăriei, şi bineîn­ţeles în locuinţe.

Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti, toţi angajaţii fiind evacuaţi încă dinaintea sosirii pompierilor.

VICTIMA NEGLIJENȚEI

Duminică, 31 mai, pompierii din Vatra Dornei, împreu­nă cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coșna, au avut o misiune dificilă. În jurul amiezii, aceștia au fost anunțați că în comuna Coșna ardea o casă de locuit, și că exista pericolul real ca focul să se propage și la casele înve­cinate. La sosirea pompierilor, focul distrusese deja acope­rișul casei, format din parter și etaj. După stingerea incen­diului, două ore mai târziu, pompierii au început ancheta, descoperindu-se în interiorul casei trupul carbonizat al unei bătrâne în vârstă de 86 de ani. O altă femeie, în vârstă de 58 de ani a suferit un atac de panică și a fost transporta­tă de medicii SMURD la Spitalul Municipal din Vatra Dor­nei. Focul a distrus acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 135 metri pătraţi şi mansarda pe 90 de metri pătraţi. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări aprinse, lasată nesupravegheată.

Cătălina C.

About cronicasatului

Check Also

Giorgiana Edel Scutariu – o poveste adevărată, în căutarea fericirii

Plecată peste hotare, pentru ca visele să devină realitate, a muncit de mic copil și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *