Home / Sport / Jucatorii botosaneni au revenit la antrenamente

Jucatorii botosaneni au revenit la antrenamente

Jucătorii echipe de fotbal F.C. Botoşani, aflaţi sub comanda antrenorului principal Leo Grozavu, au revenit la antrenamentele oficiale, niciunul din fotbalişti nefiind învoiţi.

Portari: Vasile Curileac, Dragoş Perianu

Fundaşi: Andrei Patache, Ion Jardan (Arsenal Kiev), Sebastian Bogdan Remeş (Honved Budapesta), Florin Plămadă (Rapid CFR Suceava), Ionuţ Ursu, Ciprian Dinu, Răzvan Tincu, Andrei Poverlovici, Florin Acsinte;

Mijlocaşi: Gabriel Vaşvari, Sebastian Ghinga, Claudiu Codoban, Marius Croitoru, Cătălin Vraciu, Istvan Fulop, Ciprian Danci (Metalul Reşiţa), Eduard Scutelnicu (CSŞ Botoşani), Dan Miculaiciuc (CSŞ Botoşani);

Atacanţi: Attila Hadnagy, George Cârjan, Andrei Burlacu (CSŞ Botoşani).

Lotul celor din Botoşani, s-a reunit la Stadionul „Municipal”, până pe 2 februarie, fiind în prezent în Antalya, unde, în perioada 3-14 februarie, are loc cel de-al doilea stagiu centralizat de pregătire al iernii.
În această iarnă, FC Botoşani a renunţat la serviciile a şapte jucători: Dragoş Petrache, Casian Maghici, Dudu Drugă, Marian Tănasă, George Taban, Răzvan Radu şi Ionuţ Matei.

Pentru a-şi atinge obiectivul declarat FC Botoşani şi-a asigurat serviciile internaţionalului leton Deniss Ivanovs.
În vârstă de 30 de ani, jucătorul are 60 de selecţii pentru prima reprezentativă a Letoniei şi evoluează atât pe postul de fundaş central, cât şi pe cel de mijlocaş defensiv. Fotbalistul care măsoară 1,86 metri va fi supus zilele acestea unor investigaţii medicale amănunţite la Iaşi după care va semna contractul cu FC Botoşani, urmând a face deplasarea cu gruparea locală în cantonamentul din Antalya. „Este cel mai important jucător străin care a venit vreodată, nu la FC Botoşani, ci la un club din Moldova. Este foarte experimentat, are 60 de selecţii la prima reprezentativă şi este un mare câştig pentru noi.”, a declarat Anton Heleşteanu, directorul sportiv al FC Botoşani.

Deniss Ivanovs
Deniss Ivanovs

Deniss Ivanovs are o carte de vizită impresionantă. Pe lângă cele 60 de selecţii pentru reprezentativa Letoniei, fotbalistul a evoluat la Metalurgs Liepājas (2001-2009), Ajax Cape Town (2009-2010), Sivasspor (2010-2011) şi FK Baku (2011-2013).
Deniss Ivanovs devine astfel cel de-al patrulea jucător străin ajuns în această iarnă sub comanda lui Leo Grozavu după lituanianul Aurimas Vertelis, estonianul Eino Puri şi moldoveanul Ion Jardan.

Lituanianul Aurimas Vertelis este un mijlocaş stânga, în vârstă de 27 de ani, care a evoluat la Ekranas. „Sunt foarte fericit că am venit aici. Nu ştiu nimic despre FC Botoşani. Cunosc campionatul României. Sunt multe echipe bune în Liga I, este un campionat bun. Pentru mine este o provocare şi sper să fie totul bine”, a declarat Aurimas Vertelis.

Aurimas Vertelis
Aurimas Vertelis

Antrenorul secund Valeriu Bordeanu consideră că Vertelis poate fi un câştig pentru FC Botoşani în cazul în care va face o pregătire foarte bună. „Vertelis este un jucător cu experienţă. Ne punem speranţe mari în acest jucător. Este un jucător polivalent care joacă în special pe benzile terenului.”, a declarat Valeriu Bordeanu, antrenorul secund al FC Botoşani.
În ultimele trei sezoane în Lituania, Aurimas Vertelis a marcat 16 goluri pentru Ekranas, iar în ultimul sezon a jucat 24 de meciuri în care a marcat de 4 ori.

Eino Puri, internaţional estonian în vârstă de 25 de ani, este mijlocaş, are 1,74 metri şi a jucat la Premium Tartu, Levadia Tallinn, Viljandi Tulevic şi JK Nomme Kalju. Eino Puri are trei selecţii la naţionala U19 a Estoniei, 14 la naţionala U21, două la U23 şi patru la naţionala de seniori. „Este o opţiune interesantă pentru mine şi mă bucur că sunt aici. În România sunt câteva cluburi mari. Steaua, Pandurii şi alte câteva. Nu ştiu foarte multe despre FC Botoşani.”, a spus Eino Puri.

Eino Puri
Eino Puri

Jardan a fost legitimat ultima dată la Arsenal Kiev, care însă a falimentat la finele anului trecut. Fostul fundaş al echipei Rapid Ghidighici a fost titular pentru FC Botoşani în amicalul cu Diosgyori din Ungaria, scor 1-3. Deşi era anunţat ca şi legitimat la gruparea din Botoşani, ştirea a fost dezminţită de către jucător. Ion Jardan spune că oferta propusă de Zimbru este mai mare şi că se va alătura la sfârşitul săptămânii curente echipei antrenate de Oleg Kubarev în cantonamentul din Turcia.
Anton Heleşteanu, directorul sportiv al lui FC Botoşani, are mare încredere în toţi fotbalişti străini care au venit până acum. A discutat cu fiecare dintre ei şi spune că aceştia ştiu ce înseamnă performanţa. „Ne-am gândit să ne axăm pe jucători dintr-o anumită zonă a fotbalului european.

Ne dorim să aducem jucători de calitate. Estonienii, lituanienii şi moldovenii se adaptează mai uşor. Sunt jucători cu o mentalitate corectă, au un preţ corect şi de aceea ne-am orientat către această pistă. Ne aflăm între tur şi retur şi nu prea avem voie să tragem gloanţe oarbe”, a precizat Heleşteanu, care a adăugat: „Sunt fotbalişti atent urmăriţi, ştim aproape totul despre ei, ne-am interesat la foşti conducători. Pe lângă calităţile tehnico-tactice, am vrut să aducem fotbalişti pe stilul de joc al antrenorului. Nu aducem cantitativ. Aceşti jucători se încadrează pe filozofia cuplului Grozavu-Bordeanu. Cred că toţi vor face faţă. Toţi trei au jucat în cupele europene, sunt jucători cu selecţii la echipele naţionale. S-au bătut la titlu şi nu la retrogradare. Tot timpul au avut un obiectiv îndrăzneţ”

About cronicasatului

Check Also

BRAZILIA VS ROMAN

Iubitorii “sportului rege” din Roman îşi vor dubla în perioada 3-6 iulie porţia de adrenalină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *