Home / Religie / „ACASA LA DUMNEZEU-HRANA PENTRU SUFLET SI TRUP”

„ACASA LA DUMNEZEU-HRANA PENTRU SUFLET SI TRUP”

În cadrul concursului național de proiecte duhovnicești, cu prilejul anului omagial euharistic „Sfânta Euharistie-lumina vieții creștine’’, în perioada 08-29.03.2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăoanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a desfășurat în Parohia Păltinata-Gura Văii, Protopopiatul Onești, Jud.Bacău, proiectul „ACASĂ LA DUMNEZEU-HRANĂ PENTRU SUFLET ȘI TRUP’’.
Grupul țintă primar l-a constituit elevii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani din cadrul parohiei Păltinata, iar grupul țintă secundar l-a constituit familiile elevilor participanți și membrii adunării parohiale implicată direct în desfășurarea proiectului prin activități de voluntariat și ajutor financiar.
Obiectivul proiectului a constat în apropierea copiilor de Biserică (“Acasă la Dumnezeu”) și înțelegerea și punerea în practică a postului și rugăciunii ca mijloace de pregatire pentru spovedanie și împărtășirea cu Hristos – hrană pentru suflet, prin cele 4 cateheze susținute de Pr. Chircu Valentin și profesor de religie Pamfil Marian.
Elevii s-au constituit în echipe și au ajutat la prepararea alimentelor de post (însușindu-și anumite cunoștințe legate de postul alimentar) pe care le-au servit ulterior la o agapă considerată mijloc de daruire și comuniune dincolo de apartenența socială și etnică, consolidându-se astfel relațiile dintre ei.
Fondurile necesare implementării proiectului au fost obținute din sponsorizări, donații precum și în urma licitației organizată cu lucrările elevilor participanți la “Cercul de Desen Sf. Filofteia” din vara anului trecut (icoane pe sticlă, lemn, picturi pe piatră, pânză, hârtie).
Beneficiarul final a fost întreaga comunitate ortodoxă a parohiei Păltinata – Gura Văii prin punerea in practică a filantropiei la nivel local.

About cronicasatului

Check Also

SFÂNTA CUVIOASĂ PARASCHEVA – DE LA SPIRITUALITATEA ORTODOXĂ LA FOLCLOR

În fiecare an, la 14 octombrie, Ortodoxia ţine marele praznic al Cuvioasei Parascheva, sfânta la care credincioşii români au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *