Home / Reportaj / Parteneriat educational Londra – Fantanele

Parteneriat educational Londra – Fantanele

GCMS: „Gândeşte, Creează, Munceşte (şi vei avea) Succes

Un gest deosebit de frumos al unui englez sadea a umplut de bucurie inimile elevilor din comuna Fântânele. Pe 1 octombrie a.c., Paul Clark, care locuiește la Londra, a donat școlilor generale situate în satele Stamate, Fântânele și Bãnești 1300 de uniforme școlare și echipamente sportive aduse din țara natalã. Acțiunea a fost sprijinitã de Chelmsford Star Coop London Sudbury Baptist Church, un aport semnificativ avându-l și Conacul Domnesc din Suceava.

Trebuie spus cã, având în vedere cã Paul Clark și-a gãsit jumãtatea acum 13 ani în persoana unei românce, mai precis a Elenei din Fântânele (împreunã cu care locuiește în capitala londonezã și cu care are un bãiețel de 11 ani, pe nume Joshua), se cheamã cã și el e… pe jumãtate român. Rupe binișor pe limba iubitei sale soții, chiar dacã pe alocuri se mai încurcã, dar admirabil: „Am fãcut treaba asta din inima la mine, pentru cã eu place Romania.

Voi aveți tare frumos oameni. Sunteți crescuți bine și eu iubesc la voi obicei, tradiții. Totul frumos la voi”, ne-a spus colocvial Paul. Uniformele și echipamentele sportive au fost oferite de școala GCMS din Londra, închisã în urma reformei din învãțãmântul britanic. Pragmatici, dascãlii din Fântânele au transformat inițialele instituției școlare londoneze într-o devizã pe care elevii șiau asumat-o cu entuziasm: „Gândește, Creeazã, Muncește (și vei avea) Succes”. Paul Clark, care nu e la prima acțiune caritabilã în comuna suceveanã, sosit la Fântânele împreunã cu Frank Marsden, un constructor londonez implicat în acțiunea caritabilã, a declarat în cadrul unei întâlniri cu primarul localitãții, Gheorghe Cornea, la care a luat parte și preotul din Fântânele, Cãtãlin Serediuc, cã gestul sãu se înscrie într-un veritabil parteneriat educațional, de-a lungul cãruia elevii din Fântânele vor beneficia de sprijin constând în materiale didactice, vor avea posibilitatea sã-și exerseze și sã-și dezvolte cunoștințele de limbã englezã și sã aibã acces la metode moderne de învãțare. „Nu pot decât sã mã bucur cã prietenul meu Paul Clark își pãstreazã bunul obicei de a fi și prietenul tuturor celor din Fântânele, care l-au adoptat fãrã rezerve, ca sã zic așa, în urmã cu mai mulți ani și care l-au fãcut sã se simtã de-al lor.

Gestul sãu și al lui Frank Marsden se înscrie în categoria aceea frumoasã care leagã punți între oameni, care deschide suflete, într-o epocã grãbitã, mult prea grãbitã sã le închidã fãrã de veste”, ne-a spus Silviu Gabriel Mihai, directorul unitãților de învãțãmânt din comuna Fântânele.

About cronicasatului

Check Also

„FLORI DE MUNTE” LA TAŞCA

Comuna în sărbătoare şi bilanţ De peste 20 de ani, comuna Taşca îşi serbează locuitorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *