Home / Religie / PRIMA LITURGHIE IN CINSTEA SFANTULUI IOAN PAUL AL II-LEA

PRIMA LITURGHIE IN CINSTEA SFANTULUI IOAN PAUL AL II-LEA

Atmosferă de mare săr­bătoare în localitatea Po­iana Micului din comuna Mănăstirea Humorului. Et­nicii polonezi din judeţau celebrat Ziua polonezilor din diaspora şi Ziua Consti­tuţiei. Cu această ocazie a fost oficiată şi prima sfântă liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, la bise­rica din Poiana Micului care poartă numele fostului pon­tif.

Evenimentele organizate de Uniunea Polonezilor din România au fost onorate de o delegaţie a grupului de prietenie româno-polon din Parlamentul Poloniei. Au fost prezenţi deputaţii poloni Jadwiga Zakrzews­ka, Renata Butryn, Bozena Slawiak şi Dariusz Seliga, şefa comisiei româno-polo­ne din cadrul Camerei De­putaţilor Republicii Polone, Annetta Kosieradzka, şi pri­mul secretar al Ambasadei Republicii Polone la Bucu­reşti, Grzegorz Cyganowski. Gazda evenimentului a fost tdeputatul minorităţii polo­ne din România, Ghervazen Longher. Începând cu ora 11.00, episcopul auxiliar al diacezei Iaşi, preasfinţitul Aurel Percă, a oficiat prima Sfântă Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea chiar la biserica din Poiana Micului care poartă numele fostului pontif. Au mai slu­jit şi Iosif Pauleţ, decanul de Bucovina, alături de mai mulţi preoţi din decant.

După Sfânta Liturghie a fost dezvelit basorelieful Sfântului Ioan Paul al II-lea amplasat în faţa bisericii care-i poartă numele. Săr­bătoarea s-a încheiat cu un program artistic susţinut de copiii şi tinerii din Poiana Micului.

Sabina TIPA

About cronicasatului

Check Also

SFÂNTA CUVIOASĂ PARASCHEVA – DE LA SPIRITUALITATEA ORTODOXĂ LA FOLCLOR

În fiecare an, la 14 octombrie, Ortodoxia ţine marele praznic al Cuvioasei Parascheva, sfânta la care credincioşii români au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *